Algemene informatie - Autisme Antwerpen

Title
Ga naar de inhoud

Algemene informatie

Praatgroep
Autisme Antwerpen organiseert op regelmatige tijdstippen praatavonden in de provincie Antwerpen.
Deze praatavonden worden georganiseerd om ouders/voogd en familieleden van een kind of jongere met de diagnose autisme een fijne en ontspannende avond te bezorgen.
Bent u geen ouder of familielid maar wenst u toch graag meer te weten over autisme dan bent u uiteraard ook welkom. Het is belangrijk dat autisme voldoende gezicht krijgt in onze maatschappij.
We vragen dan wel om even contact op te nemen zodat we geen overvloed hebben op 1 avond.
Dit om het rustige en veilige aspect van een praatgroep te blijven waarborgen.

De aanwezigheid op de praatgroepen is gratis zodat iedereen zowel met als zonder financiële middelen aanwezig kan zijn.

Ouders van kinderen en jongeren met autisme
 
Ouders van kinderen en jongeren met de diagnose van autismespectrumstoornis staan soms voor moeilijke keuzes. Gaan we het kind opvoeden zoals een gewoon kind zoals de maatschappij dat heeft ingeprent of gaan we voor een andere aanpak. Die keuze is afhankelijk naar gelang de verstandelijke leeftijd van het kind en de draagkracht van het kind binnen de maatschappij, maar de meeste kinderen en jongeren hebben een aparte aanpak nodig omdat de maatschappij zoveel druk legt op deze kinderen en jongeren. Ouders twijfelen of ze goed bezig zijn in hun opvoeding, vooral bij momenten dat het even moeilijk gaat in het gezin. De omgeving heeft daarin een grote verdienste, want zij denken dat het aan de opvoeding ligt als het kind weer eens boos wordt op een feestje, in werkelijkheid kan het kind te veel prikkels krijgen en vind hij/zij geen uitweg meer om dit te camoufleren. De praatgroep is er om ouders te steunen, energie te geven en eventueel tips mee te geven.
 
Wenst u zelf een praatgroep op te starten in de provincie Antwerpen?
Dat kan, er zijn nog steeds regio’s waar deze stap kan gebeuren. Neem gerust contact op en we starten samen met u een nieuwe op.
Terug naar de inhoud